AV MEDIA dokončila UPGRADE na novou verzi podnikového informačního systému Dynamics NAV

Společnost AV MEDIA, a.s. sídlící v Praze donedávna používala starší verzi podnikového informačního systému Microsoft Dynamics NAV. Díky neustálému technologickému rozvoji společnosti a její aktivní snaze o udržení vysoké úrovně poskytovaných služeb bylo rozhodnuto stávající informační systém upgradovat na novější verzi Microsoft Dynamics NAV. AV MEDIA tím získala přístup k novým technologiím a funkčnostem, které nová verze systému poskytuje. Zároveň s tím byla vyřešena potřeba změn v nastavení některých firemních procesů.

avmedia-logoSamotné realizaci projektu v AV MEDIA, a.s. předcházela rozsáhlá analýza procesů a tvorba návrhu. Jejím cílem bylo zeštíhlit customizované řešení a provést redesign funkčností tak, aby bylo maximálně využito možností, které standardní verze Microsoft Dynamics NAV 2016 nabízí. Upgrade stávajícího systému mimo jiné přinesl zcela nové uživatelské rozhraní, sofistikovanější možnosti přenosu dat mezi ERP a externími aplikacemi a vylepšenou integraci s nástroji Business Inteligence. Nasazení nové verze systému představovalo komplexní pokrytí všech firemních procesů a došlo k vzájemnému propojení veškerých agend (Projekty, Nákup, Servis, Prodej) s modulem Financí. Společnost nyní lépe plánuje zdroje, efektivně řeší oblast pronájmů a má možnost sledovat detailní náklady a výnosy nad projektem. Zároveň byla standardizována tvorba obchodních kalkulací přímo z NAV a zjednodušeno provádění operativních změn v rozpočtech.

Společnost nyní využívá reportingový nástroj od společnosti Jet Reports, který představuje specializované řešení pro tvorbu specifických výstupů z ERP. Ze strany implementátora se jednalo o zajímavý projekt, ve kterém byla využita metodika přenosu historických dat do datového skladu pro následné analýzy pomocí OLAP technologií V rámci implementace byl poprvé nasazen unikátní integrační modul NavSherpa, díky kterému může společnost zefektivnit přenos dat mezi Microsoft Dynamics NAV a DMS platformou Microsoft SharePoint.

O společnosti AV MEDIA, a.s.

Společnost AV MEDIA byla založena v roce 1992 a v současnosti je leaderem na poli prezentační, projekční a audiovizuální techniky v České republice. Společnost navrhuje a realizuje řešení pro sdílení obrazu a zvuku a svým zákazníkům poskytuje služby od projektového návrhu řešení až po zaškolení a následný servis. AV technika a další produkty společnosti jsou využívány v konferenčních a zasedacích místnostech, na dispečerských pracovištích s nepřetržitým provozem, v učebnách a školicích místnostech, u speciálních simulačních a 3D aplikací, v kinosálech, v muzejních expozicích, na veletrzích a na mnoha dalších místech. Vedle samotné realizace řešení zajišťuje společnost také pronájem a obsluhu kvalitní audiovizuální techniky pro širokou škálu různorodých akcí, od firemních školení přes korporátní kongresy, společenské akce a veletržní expozice až po venkovní projekci na budovy.

Společnost NAVISYS s.r.o. byla založena v roce 1997. Úspěšné implementace a kvalitní služby NAVISYS rychle posunuly mezi nejvýznamnější prodejce a implementátory Microsoft Dynamics NAV Společnost se tradičně umisťuje mezi TOP 5 nejúspěšnějšími partnery Microsoft Dynamics v ČR. V současné době NAVISYS působí především jako dodavatel vertikálních řešení. Společnost disponuje týmem profesionálů nejen v oblasti produktů Microsoft Dynamics, ale také odborníky s teoretickou i praktickou zkušeností z průmyslových odvětví, do kterých směřují její produkty a služby. Produktové portfolio společnosti obsahuje také další produkty, např. reportovací a analytický nástroj Jet Reports, Microsoft SharePoint sloužící ke správě dokumentů, cloudové služby Dynamics 365, Office 365 a Microsoft Azure systém pro plánování výroby (APS) PlannerOne od francouzské společnosti Ortems a další. V září 2017 jsme uvedli na trh vlastní integrační modul NavSherpa určený pro celosvětový prodej v rámci partnerské sítě Microsoft.